Постоје одређени специјалитети који конобари и кувари никад не наручују у ресторану, а многи од нас баш то увек одаберу.
Конобари и кувари који раде у најотменијим ресторанима, али и они заполени у мање атрактивним кафићима, имају готово идентичан став када су у питању јела која никад не би наручили. Наиме, кроз године искуства, нагледали су се свега и свачега, а некада омијлена храна им се, како наглашавају, дословно згадила. Према њиховим одговорима нису сигурне ни супе, ни умаци, ни суши, а лед поготово. Неки су ишли до те мере и рекли да не би никад јели у ресторану јер се храна по неколико пута препакује и рок јој је одавно истекао.
На друштвеној мрежи "Реддит" открили су све тајне које се крију у кухињама многих локала.
Корисник под именом сеагуллхунтер открио је да не би никад јео супу: "Никад се не охлади прикладно увече у великим лонцима и остаје млака сатима".
"Додатке храни, али и пићу треба избегавати. Лимуни, лимета, поморанџе и слично готово никад се не оперу како треба, а конобари и послужитељи узимају их рукама у 95 одсто случајева. То ми смета", испричао је корисник бгар0312.
"Било какви умаци са сиром углавном немају сир", открио је Брадлеyд00. "Било какав сирни умак, без обзира како "фенси" звучи, направљен је од 95 одсто путера и мало кремастог сира, тек толико да се осети сир. Озбиљно вам кажем, то је пола вашег калоријског дневног уноса у малој чинији."
"Радим у суши ресторану. Никад, баш никад немојте наручити "спицy yеллоwтаил" или "спицy Хамацхи ролл". То је у суштини месо за рибљи бургер. Сви остаци од сецкања различитих врста рибе чувају се заједно, сецкају и миксају са срирацха умаком и другим стварима. Никад није свеже и никад не можете да знате шта једете. Мрзим то да радим и мрзим то да продајем. Сваки шеф кухиње то мисли. Али то је једноставан начин да се заради новац с нечим што је заправо отпад", испричао је дyмлостхеони.
Стилл
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ