Избор између пластичне и дрвене даске за резање зависи од тога шта ћете сећи.
Међутим, не постоје тачно прописана правила да се месо реже на пластичним даскама и да се углавном користе ножеви са зупцима, а поврће на дрвеним даскама и да се реже већим ножевима. Та уобичајена пракса је првенствено из практичних разлога.
Прочитајте још: Шест изненађујућих начина за коришћење МАСЛИНОВОГ УЉА у домовима
Дрвене даске су одличне за резање поврћа. Не препоручује се да се на таквим даскама сече пилетина, јер се делови меса задржавају у ситним пукотинама у дасци и тешко се перу. С обзиром на то да је лакша за одржавање и чишћење, пластична даска је практичнија за сечење меса. Такође, пластичне даске не упијају мирисе тако лако, па на њој јецкајте и црни или бели лук.
За резање чврстог поврћа, попут шаргарепе, кромпира или ротквица користите дрвену даску. Чврста подлога ће вам помоћи да правилније изрежете намирнице.
Прочитајте још: Без хемикалија: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ ПРОЗОРА од само два састојка
Веома је важно да често чистите даске за сечење, без обзира на то ког су материјала, као и да користите оштре ножеве. Тако нећете имати проблема са заосталом храном на даскама, а намирнице ће бити боље изрезане.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ