Требало би да обратимо пажњу на даске за сечење које имамо
Скоро свако има омиљену даску за сечење — ону која не клизи, савршене је величине и лака за чишћење. Али као и све ствари, оне не могу да трају вечно. Ево када би требало да замените своје пластичне даске.
Све даске се на крају истроше, али када су веома дотрајале или имају усеке које је тешко очистити, више их не би требало користити.
Пластичне даске су савршено безбедне све док су правилно дезинфиковане. Ипак, временом се на њима појаве огреботине или усеци и врло је тешко очистити их. У њима се налазе бактерије и буђ, које се потом шире на храну. Дакле, морате да их замените када видите да се не чисте лако.
Једноставно речено, када су те огреботине и након прања тамне и прљаве, време је да инвестирате у нову даску. Иако све даске могу да садрже бактерије, пластичне су боље од дрвених, јер нису порозне. То их чини посебно сигурнијим за рад са сировим месом. Препорука је и да, за још бољу хигијену имате одвојене даске за сечење за различите групе намирница.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО