Skoro pa neizbežno, svima suze oči kada seku luk, ali uz ove trikove suze su prošlost.
Oglas
Oči suze kada sečete luk, a većina jela podrazumeva upotrebu luka. Luk sadrži aminokiseline koje se zovu sulfoksidi, a kada ga isečete, one se ispuštaju. Pomoću ovih isprobanih trikova, nema više suza.
1. Zamrznite luk
Stavite oljušteni luk u zamrzivač i izvadite ga kada budete želeli da ga sečete, neće vam suziti oči.
2. Potopite luk u hladnu vodu
Hladna vodena kupka hladi luk, što usporava proizvodnju hemikalija. Ova metoda pomaže, ali je manje efikasna nego metoda zamrzavanja.
3. Koristite vrlo oštar nož
Oštar nož čistije seče, pa se samim time ošteti manje teksture luka i oslobađa manje aminokiselina.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas