Зелена пита се прави једноставно, а уместо спанаћа можете користити блитву.
Зелена пита је савршен избор за доручак или вечеру, а још је укуснија када одстоји.
Прочитајте још: Милица Живановић прави наукусније ВАНИЛИЦЕ, ево рецепта!
Потребно је:
- шоља блитве
- шоља спанаћа
- 2 кашике мирођије
- 3 јајета
- паковање кора за пите
- 250 г ситног сира
- павлака
- уље
- со
- бибер
Прочитајте још: Салата са крушкама: Освежење за врућ дан (ФОТО)
Припрема:
Оперите блитву и спанаћ, па је ставите у врућу слану воду. Чим прокључа вода, процедите и извадите поврће. Помешајте са ситно исецканом мирођијом, убаците јаја, ситан сир и павлаку. Промешајте смесу и додајте со и бибер по жељи. Узмите по две коре, спајајте их мазајући их уљем, а затим филујте добијеном масом и уролајте. Подмажите округли плех уљем или ставите папир за печење, па пеците питу у претходно загрејаној рерни на 200 степени, отприлике пола сата.
Када порумени, пита је готова. Сеците је као бурек. Можете да је премажете киселим млеком по укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ