Zelena pita se pravi jednostavno, a umesto spanaća možete koristiti blitvu.
Zelena pita je savršen izbor za doručak ili večeru, a još je ukusnija kada odstoji.
Pročitajte još: Milica Živanović pravi naukusnije VANILICE, evo recepta!
Potrebno je:
- šolja blitve
- šolja spanaća
- 2 kašike mirođije
- 3 jajeta
- pakovanje kora za pite
- 250 g sitnog sira
- pavlaka
- ulje
- so
- biber
Pročitajte još: Salata sa kruškama: Osveženje za vruć dan (FOTO)
Priprema:
Operite blitvu i spanać, pa je stavite u vruću slanu vodu. Čim proključa voda, procedite i izvadite povrće. Pomešajte sa sitno iseckanom mirođijom, ubacite jaja, sitan sir i pavlaku. Promešajte smesu i dodajte so i biber po želji. Uzmite po dve kore, spajajte ih mazajući ih uljem, a zatim filujte dobijenom masom i urolajte. Podmažite okrugli pleh uljem ili stavite papir za pečenje, pa pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, otprilike pola sata.
Kada porumeni, pita je gotova. Secite je kao burek. Možete da je premažete kiselim mlekom po ukusu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU