Квалитетан оброк захтева заступљеност и меса и поврћа на тањиру.
На инстаграм профилу наше Куварице мање збори као и на Јутјуб каналу, можете пронаћи бројне фантастичне рецепте.
Потребно је:
- 2 батка
- 2 карабатка
- со
- суви зачин
- бибер
- ђумбир
- 1 главица црног лука
- 1 ловоров лист
- 2 кромпира
- 1 шаргарепа
- 1/2 целера
- бели лук
- зачин за пилетину
- 2 парадајза
Прочитајте још: ШТРУДЛА СА КОБАСИЦАМА и качкаваљем: Звучи укусно, а потребно вам је око 20 минута за припрему (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Батакове и карабатакове посолите, побиберите, зачините ђумбиром и сувим зачином. Уље загрејте, спустите месо, па га препеците са обе стране.
Насецкајте црни лук на ребарца и спустите у месо. Додајте ловоров лист. Док се пржи исецкајте кромпир на дебље листиће, шаргарепу на колутове, парадајз на коцкице, целер на коцке.
Додајте месу кромпир, шаргарепу, целер, парадајз. Сипајте 1 дцл воде поклопите и кувајте. Кувајте око 35 мин на средњој ватри и повремено протресите шерпу.
Прочитајте још: Предлог за РУЧАК: Правимо ПИЛЕЋЕ ШТАПИЋЕ са црвеном паприком
По жељи додајте пред крај 1/2 дцл пелата парадајза. Готово јело служите уз пире од карфиола. Пријатно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ