Kvalitetan obrok zahteva zastupljenost i mesa i povrća na tanjiru.
Na instagram profilu naše Kuvarice manje zbori kao i na Jutjub kanalu, možete pronaći brojne fantastične recepte.
Potrebno je:
- 2 batka
- 2 karabatka
- so
- suvi začin
- biber
- đumbir
- 1 glavica crnog luka
- 1 lovorov list
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 1/2 celera
- beli luk
- začin za piletinu
- 2 paradajza
Pročitajte još: ŠTRUDLA SA KOBASICAMA i kačkavaljem: Zvuči ukusno, a potrebno vam je oko 20 minuta za pripremu (RECEPT)
Priprema:
Batakove i karabatakove posolite, pobiberite, začinite đumbirom i suvim začinom. Ulje zagrejte, spustite meso, pa ga prepecite sa obe strane.
Naseckajte crni luk na rebarca i spustite u meso. Dodajte lovorov list. Dok se prži iseckajte krompir na deblje listiće, šargarepu na kolutove, paradajz na kockice, celer na kocke.
Dodajte mesu krompir, šargarepu, celer, paradajz. Sipajte 1 dcl vode poklopite i kuvajte. Kuvajte oko 35 min na srednjoj vatri i povremeno protresite šerpu.
Pročitajte još: Predlog za RUČAK: Pravimo PILEĆE ŠTAPIĆE sa crvenom paprikom
Po želji dodajte pred kraj 1/2 dcl pelata paradajza. Gotovo jelo služite uz pire od karfiola. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU