Испробајте и одушевићете се
Тестенина са сиром је одличан избор за почетнике у кухињи. Обрадоваћете своју породицу јер нема ко не воли тестенину. Овај ручак ће вас заситити, а брза припрема ће вас спасити од вишесатног провођења времена поред шпорета.
Потребни састојци:
400 гр тестенине било којег облика
ситан сир (ја сам имала 500 гр па сам све ставила, обично се ставља мање, али ви то по својој жељи урадите), може да се користи и фета сир, онда је јело мало јаче, а свакако пазите да га не пресолите
3 цела јаја
50 – 100 мл уља ( не претерујте, треба да буде масноће, ал не и да има превише)
1 кисела павлака ( 180 гр )
300 мл млека
Прочитајте још: Направите ДОМАЋИ воћни сладолед: Има само три састојка и мало калорија (РЕЦЕПТ)
Начин припреме:
У лонац сипати доста воде, па када проври истрести тестенину и кувати 5 минута. После 5 минута процедити. Умутити јаја са сољу, уљем, павлаком и млеком.
Подмажите тепсију уљем и ставите трећину тестенине, па пола сира.
Преко ставити опет трећину тестенине, остатак сира (можете га мало и посолити уколико није слан) и преко остатак тестенине.
Све прелити претходно умућеном смесом са јајима. Мало кашиком све поравнати, да све буде потопљено.
Ставити у загрејану рерну на 200 степени да се пече.
Пред крај можете ставити на врх мало изренданог качкаваља или неког тврдог сира. Уживајте, пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ