Овај једноставан рецепт успеће свима.
Јела из кинеске кухиње делују компликовано за прављење због разних зачина, и мешавине слатких и сланих укуса.
Међутим, када се ради о меденој пилетини, припрема је и те како једноставна.
Прочитајте још: ПАЛАЧИНКЕ ОД ЈАБУКА: Права посластица за оне који воле да експериментишу у кухињи (РЕЦЕПТ)
Овај рецепт успеће свима, па и онима који су почетници у кухињи.
Састојци:
500 грама крилаца или пилећих батака
шоља уља
2 кашичице сенфа
2 кашике соја соса
1 кашика меда
зачини по жељи: со, бибер, бели лук, вегета, туцана паприка, першун...
Припрема:
Од уља, сенфа, соја соса и меда направити мешавину, и додати јој зачине. Убацити пилетину у сос и оставити је да одстоји 15 минута.
За то време загрејати рерну на 200 степени.
У плех поређати месо, и прелити га осатком соса, и ставити да се пече око 20 минута.
Као прилог послужити барени пиринач или помфрит.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ