Ovaj jednostavan recept uspeće svima.
Jela iz kineske kuhinje deluju komplikovano za pravljenje zbog raznih začina, i mešavine slatkih i slanih ukusa.
Međutim, kada se radi o medenoj piletini, priprema je i te kako jednostavna.
Pročitajte još: PALAČINKE OD JABUKA: Prava poslastica za one koji vole da eksperimentišu u kuhinji (RECEPT)
Ovaj recept uspeće svima, pa i onima koji su početnici u kuhinji.
Sastojci:
500 grama krilaca ili pilećih bataka
šolja ulja
2 kašičice senfa
2 kašike soja sosa
1 kašika meda
začini po želji: so, biber, beli luk, vegeta, tucana paprika, peršun...
Priprema:
Od ulja, senfa, soja sosa i meda napraviti mešavinu, i dodati joj začine. Ubaciti piletinu u sos i ostaviti je da odstoji 15 minuta.
Za to vreme zagrejati rernu na 200 stepeni.
U pleh poređati meso, i preliti ga osatkom sosa, i staviti da se peče oko 20 minuta.
Kao prilog poslužiti bareni pirinač ili pomfrit.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU