Пица је тако укусно, а тако једноставно јело које се може направити на безброј начина, по свачијем укусу.
Сви знамо да је тесто заправо најбољи део пице, а да би оно било ваздушасто, морате га правити са једним састојком који сви увек имао у фружидеру.
Наиме, реч је о јогурту. Уз помоћ јогурта ваше тесто за италијански специјалитет ће бити савршено. У наставку вам представљамо рецепт за најлепше тесто за пицу.
Ово је основни рецепт за пицу са јогуртом, пица ће вам са овим рецептом испасти одлично, чак и да сте потпуни почетник у кухињи.
Састојци:
- 250 мл јогурта,
- 600 грама брашна,
- 1 кесица сувог квасца,
- 100 мл уља,
- 50 мл воде,
- 1 кашичица соли,
- прстохват шећера.
Припрема:
Загрејте 250 мл јогурта, треба да буде млако. У јогурт додајте кесицу сувог квасца, шећер, 50 мл воде и кашичицу брашна. Све помешајте у ванглу и оставити квасац да реагује око 15 минута. Прекријте ванглу крпом или алуминијумском фолијом.
Када квасац нарасте, додајте 100 мл уља и со, помешајте, а онда мало по мало додајте брашно и мешајте. Убрзо ће бити толико брашна да ћете га моћи обликовати само рукама.
Сједините смесу и месите тесто око 10 минута, док тесто не престане да се лепи за руке. Онда обликујте тесто у погачу и оставите још пола сата да одстоји у вангли, прекривено крпом. Након тога, тесто је спремно, можете наставити са наношењем састојака на пицу.