Ovaj domaći hleb napravićete čak iako niste vešti u mešenju testa jer je zaista lako
Već vam je poznato da je miris domaćeg hleba jedan od najlepših i da nema ništa lepše nego kada uz obrok poslužite svež i vruć hleb.
Sastojci:
- 500 g integralnog pšeničnog brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 1 šolja mleka
- pola kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica: origano i bosiljak
- 1 kašika ulja
Pročitajte još: Sjajan predlog za ARANĐELOVDAN: Salata sa krompirom, piletinom i jajima koja će oduševiti sve goste (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
Pomešajte kvasac i šećer u pola šolje toplog mleka. Ostavite oko 10-15 minuta dok ne počne da se peni. Brašno i začine sipajte u posudu i promešajte. Dodajte ostatak mleka, ulje i kvasac. Mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Gotovo testo prebacite u kalup obložen papirom za pečenje i prekrijte krpom. Ostaviti na toplom mestu da naraste (oko 2h). Stavite hleb u rernu zagrejanu na 180°C oko 30 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU