Направите сами домаћи хлеб
Биће вам потребно мало времена, али зато ћете направити хлеб са хрскавом корицом и меканом средином којем нико неће моћи да одоли. А ово је и супер предлог ако не волите да једете бајат хлеб, а већина продавница је затворена прва два дана после празника.
Састојци:
- 370 мл топле воде
- 2 кашичице сувог квасца
- 500 г брашна
- 1 кашичица соли
Како се прави домаћи хлеб - рецепт:
Умесите тесто
У посуди помешајте топлу воду и квасац, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно и со и све лепо промешајте варјачом - састојци треба да се сједине. Покријте крпом и попрскајте је водом, па оставите да тесто одстоји неких 2 сата.
Обликујте хлеб
Пребаците тесто на побрашњену површину, па га рукама пар пута "пресложите". Затим обликујте лопту од теста, покријте крпом и оставите да одмори још 30 минута. Пребаците хлеб у посуду са поклопцем (која може у рерну) и засеците на врху у облику крста. Поклопите.
Испеците хлеб
Пеците хлеб у загрејаној рерни на 220°Ц неких 30 минута, а затим скините поклопац и пеците још 15-20 минута да добије лепу хрскаву и златну корицу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ