Све чешће се окрећемо хлебу без брашна
Овај хлеб не само што нема адитиве већ не садржи ни пшенично брашно, а његов кључни састојак је ланено семе.
Ланено семе се показало као моц́на храна, препуна благодати за опште здравље. Лан је толико богат да његове семенке заузимају девето место на скали 100 најхрањивијих намирница.
Састојци:
- 100 грама ланеног семена
- 250 мл беланаца
Припрема:
Није обавезно, али пре припреме можете да потопите ланено семе у воду. Одвојте беланца од жуманаца, а највероватније ће вам бити довољно шест комада како бисте добили око 250 мл течности. Након тога помешајте беланца и ланено семе, па блендајте, а имајте у виду да не треба да добијете прах од семенки, већ је довољно да их уситните добро и да се беланца размуте тако да смеса буде скоро кремаста.
Обложите мању посуду за печење папиром , па је спатулом пребаците полако. Поравнајте мокром кашиком, како се не би лепило, па пеците око 35 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
Затим искључите рерну и оставите хлеб да одстоји унутра још 45 минута како не би "спласнуо" при наглој промени температуре којој би био изложен да се извади из пећнице.
(Стил)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ