Научници су спровели истраживање и дошли до драматичног податка.
Две нове студије Америчког друштва за исхрану (АСН) показале су да конзумирање зачина доноси бројне користи за здравље, од позитивних противупалних дејстава до смањења крвног притиска и снижавања холестерола.
Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)
Брза храна и зачињена јела
Истраживања су обухватила 71 одраслу особу из САД, које су биле гојазне и имале друга стања која повећавају ризик од срчаних болести. Током истраживања испитаници су јели типичну америчку храну, где 50 одсто калорија долази из угљених хидрата, 17 одсто из протеина и 33 одсто из масти, укључујући 11 одсто из засићених масти. Сваке четири седмице испитаници су мењали верзије исхране уносећи различиту количину зачина.
Зачињена јела смањују притисак и мршаве!
Истраживачи су открили да су они имали најнижи ниво крвног притиска 24 сата након придржавања јеловника са зачинима.
Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога
Средства за мршављење нису ефикасна
Због потешкоћа повезаних са смањењем килограма многи људи желе да испробају средства за мршављење, попут дијететских суплемената, алтернативних терапија које тврде да олакшавају мршављење.
Мршави се вежбањем и дијетом, нема чаробне пилуле!
Међутим, ново истраживање објављено у часопису Обеситy од 23. јуна 2021. открива да многи популарни додаци и терапије за мршављење веома мало помажу у смањењу килограма.
Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме
Да би дошли до овог закључка, истраживачи из Велике Британије спровели су систематски преглед 315 случајних контролисаних испитивања чији је циљ био да се утврди релативна ефикасност различитих додатака исхрани и алтернативне терапије за мршављење.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ