Ukoliko su vam dosadile "klasične" ravne i tanke palačinke možete da napravite američke palačinke.
Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da napravite one najukusnije.
Kuvari ističu da je jedna od njihovih važnih sastojaka prašak za pecivo. Ono će da napravi ravno testo u deblje i vazdušasto, po čemu su američke palačinke poznate.
Sledeće na šta treba da obratite pažnju jeste da kada mešate testo za palačinke, manji napor znači bolje palačinke. Preterano mešanje testa čini palačinke teškim. Mešajte testo što je moguće laganije dok se svi sastojci dovoljno ne sjedine.
Pročitajte još: Kako UKLONITI MIRIS belog luka sa ruku? Evo o šta treba da ih protrljate!
Palačinku okrenite samo jednom!
Šta da radimo sa gurdvicama u testu za palačnike koje su nekada neizbežne?
Profesionalni kuvari smatraju da su one sasvim u redu. Uzimanje vremena za uklanjanje svih vidljivih grudvica rezultiraće samo teškom palačinkom.
Ukoliko se pitate kada da okrenemo palačinku odgovor je jednostavan. Kad vrh palačinke počne počne da se suši i nastanu mehurići. Obično nakon 1-2 minuta. spremna je za prevrtanje. Sačekajte da mehurići iskaču pre nego što ih okrenete.