Некада је синоним за хладно време био кромпир из пећи.
Не постоји једноставнији рецепт од "компира у чакширама" и може да га направи свака домаћица која има рерну!
Прочитајте још: Тајланд на тањиру: АНАНАС пуњен пиринчем и ПИЛЕТИНОМ за 20 минута (ФОТО)
Састојци:
- два кромпира по особи
- бутер
- со
- павлака, кукуруз, нарендан качкаваљ
Припрема:
Постоје два начина на које могу да се испеку кромпири у рерни. Први је да се сваки кромпир добро опере, па умота у фолију. Овакав начин печења је добар ако се у рерни пече још нешто, попут комада бундеве, али се кромпир на овај начин, практично, скува.
Крмпир се добро опере, али се не љушти.
Други је далеко практичнији и лакши: кромпир се опере, стави у плех и убаци у рерну. Дужина печења зависи од величине кромпира, па је тако великом потребно најмање 45 минута, док се мањи испеку брже.
Прочитајте још: Здравље на тањиру: Парадајз пуњен ИЗНЕНАЂЕЊЕМ
Када кромпир омекша исече се на пола и стави коцкица бутера која ће се брзо истопити. Кромпир се посоли, а ко воли може да га поспе ренданим качкаваљем и кромпиром или стави кашикицу павлаке.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ