Nekada je sinonim za hladno vreme bio krompir iz peći.
Ne postoji jednostavniji recept od "kompira u čakširama" i može da ga napravi svaka domaćica koja ima rernu!
Pročitajte još: Tajland na tanjiru: ANANAS punjen pirinčem i PILETINOM za 20 minuta (FOTO)
Sastojci:
- dva krompira po osobi
- buter
- so
- pavlaka, kukuruz, narendan kačkavalj
Priprema:
Postoje dva načina na koje mogu da se ispeku krompiri u rerni. Prvi je da se svaki krompir dobro opere, pa umota u foliju. Ovakav način pečenja je dobar ako se u rerni peče još nešto, poput komada bundeve, ali se krompir na ovaj način, praktično, skuva.
Krmpir se dobro opere, ali se ne ljušti.
Drugi je daleko praktičniji i lakši: krompir se opere, stavi u pleh i ubaci u rernu. Dužina pečenja zavisi od veličine krompira, pa je tako velikom potrebno najmanje 45 minuta, dok se manji ispeku brže.
Pročitajte još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM
Kada krompir omekša iseče se na pola i stavi kockica butera koja će se brzo istopiti. Krompir se posoli, a ko voli može da ga pospe rendanim kačkavaljem i krompirom ili stavi kašikicu pavlake.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU