Припрема је једноставна, а укус ће сваког оборити с ногу
Нема домаћице која није у сталној потрази за неким новим рецептом, поготово када су посластице у питању.
Не смемо да тврдимо, али мислимо да смо пронашли савршен колач. На бисквиту који је у стилу браунија, спајају се црна и бела чоколада. А малине и боровнице само ће освежити целу ову причу.
Припрема је једноставна, а са укусом нема грешке.
Време припреме:
60 минута
Састојци:
- Бисквит:
- 100 г путера
- 50 г тамне чоколаде
- 2 јаја
- 40 г шећера
- 2 кашике брашна
- пола прашка за пециво
- мало соли
- Чоколадни слој
- 150 мл слатке павлаке
- 200 г тамне чоколаде
- Бели слој
- 100 мл слатке павлаке
- 270 г беле чоколаде
- 150 г малине
- 150 г боровнице
Припрема:
Најпре отопите путер и чоколаду, па их оставити да се прохлади. Одвојите беланца и жуманца.
Жуманца умутите са шећером док не побеле, па им додајте истопљену смесу путера и чоколаде. Сједините шпатулом. Лагано додајте брашно и прашак за пециво, па поново сједините шпатулом.
Беланца умутите са прстохватом соли у чврст шне и додајте у претходну смесу. Сједините мешајући полако.
Смесу излијте у округли калуп који сте претходно обложили пек-папиром. Пеците у унапред загрејаној рерни на 200 степени отприлике 20-ак мин. Чачкалицом можете проверити да ли је печено.
Тамну чоколаду и слатку павлаку отопите на средњој температури. Затим сипајте преко корице и ставите у замрзивач да се мало стегне.
Онда белу чоколаду и слатку павлаку такође отопите на лаганој ватри.
Извадите колач из замрзивача, па прво ставите воће преко тамног фила, а онда преко воћа фил од беле чоколаде. Оставите да се добро стегне у замрзивачу неколико сати.
(Еспресо)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ