Воћна торта у варијанти какву сте до сада имали ретку прилику да пробате.
Потпуно је веганска и посна - без млека и јаја, а сјајно је што не садржи ни брашно и не пече се. Тајни трик је у агар агар праху који воћне сокове и сирупе савршено згусне.
Главна звезда ове торте су две изузетно сласне воћке - брескве и вишње. Комбинација слатко киселкастог представља савршен спој, а шећер вам није довољан. Подлога торта се прави од млевеног кекса уз додатак какао праха. Прочитајте цео рецепт и направите нешто освежавајуће и слатко за своје најдраже!
Прочитајте још: ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Чорбица од броколија здрава и јако укусна (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Састојци:
- 1 тегла компота од брескве
- 180 г кекса
- 60 г кокосовог уља
- 2 кађика какао праха
- 14 г агар агар праха
- 200 грама вишања
- 300 мл сока од вишања
Припрема:
Убаците у блендер кекс и миксајте док не добијете пескасту структуру. Помешајте кекс са каком , па додајте коксово уље. Добро измешајте, па смесу формирајте у бисквит у калупу од 19 цм. Смесу добро и равномерно распоредите.
Процедите компот од брескви, па брескве исеците на тање кришке и поређајте по првом слоју торте од кекса. Течност из компота ставите да се загреје на средњој ватри, па додајте 7г агар агар праха. Кувајте уз стално мешање док се не згусне, па прелијте преко брескви на торти. Смрзнуте вишње оперите у води, па оставите да с емало процеде и посуше, па их поређајте као нови слој на торти.
Прочитајте још: ИДЕАЛАН РЕЦЕПТ АКО ИМАТЕ ПРОБЛЕМА СА МАЛОКРВНОШЋУ: Помоћи ће вам да поправите крвну слику (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Сок од вишања сипајте у шерпу, па када с езагреје додајте преосталих 7 грама агар агар ораха, мешајте док с екува све док се не згусне. Прелијте сок од вишања преко последњег слоја торте.
Затим прекријте торту фолијом, Преко можете ставити фолију са мехурићима ккоа би торта била декорисана. Оставите да одстоји у фрижидеру око 30, 40 минута и послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ