Мало дугачија торта
Наполеон је позната руска посластица, а прави се од пуно танких корица, које су премазане укусним кремом од ваниле, па је називају и торта од хиљаду слојева.Овај рецепт је бржи и једноставнији, јер уместо кора се користи кекс, па ћете утрошити мање времена за прирпему.Овако припремљена торта је једнако укусна као и оригинална, а супер је за све прилике.
Састојци:
- кекс
- 500 мл млека
- 100 г путера
- 100 г шећера
- 1 жуманце
- 3 кашике брашна
- 1 кашичица ванилин шећера
Припрема:
Кекс умочите у млеко, па поређајте у калуп. У посуди помешајте мало млека (200 мл) са брашном и жуманцетом. Сједините тако да не остану грудвице. Преостало млеко сипајте у шерпу и додајте шећер и ванилин шећер. Када се загреје сипајте смесу са бршаном. Кувајте док се не згусне уз неперстано мешање. Путер собне темептературе умутите, па лагано додајте фил све време мутећи. Премажите фил преко кекса, па опет поређајте кекс и тако док не утрошите. Последњи ред треба да буде кекс. На крају премажите целу торту филом и украсите млевеним орасима или бадемима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ