Oglas
· · Komentari: 0

Testo za picu prema italijanskom receptu: Ovako se pravi hrskava korica

Uživaćete kao da ste u Italiji

1728461961_shutterstock_2163339745.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

  • 1 kg višenamenskog brašna
  • 1,5 kašičica instant suvog kvasca
  • 1,5 kašičice morske soli
  • 500 ml hladne vode
  • 1 kašika ulja

Recept za italijansko testo za picu:

Kako biste napravili testo za picu, zagrejte rernu najmanje 45 minuta do jednog sata sa kamenom za picu koji je već unutra, na oko 270 stepeni. U činiji pomešajte brašno, morsku so i kvasac mikserom na maloj brzini, dok se sve ne sjedini, a zatim dodajte hladnu vodu.
Prebacite na pobrašnjenu površinu i mešajte 8 do 10 minuta. Testo treba da bude glatko i lepljivo, ali ne bi trebalo da se lepi za ivice posude, samo malo za dno. Ako se testo lepi za ivice, pospite sa još malo brašna, ako je previše suvo dodajte još malo vode. Ovo će se razlikovati svaki put kada ga pravite, tako da dodatno brašno imajte pri ruci.

Nakon toga, isecite testo na 6 delova i oblikujte ih u krugove. Stavite ih na lagano nauljen pleh i pokapajte sa 1 kašikom ulja. Prekrijte najlonskom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi i da se diže 2 sata. Pospite pult sa malo brašna, uzmite jedan komad testa i pritiskajte ga prstima dok ne dobijete 1,5 cm debeo krug. Pesnicama i zglobovima počnite da razvlačite testo do 25 cm u prečniku.

Pleh za picu dobro pospite griz brašnom ili kukuruznim brašnom i stavite testo na njega pazeći da lako klizi kada se pomera. Sipajte 2-3 kašike sosa za picu u centar i rasporedite ga poleđinom kašike ostavljajući prostora na bočnim ivicama. Pospite mocarelom i dodajte svoje omiljene prelive. Picu ubacite na prethodno zagrejan kamen za picu u rerni i pecite 5 do 7 minuta ili dok ne porumeni na ivicama.

Izvadite iz rerne i pospite bosiljkom i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se sir stegne.

Oglas

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas