Погодан рецепт чак и за почетнике у кухињи
Овај рецепт за телећу чорбу ће вам омогућити да је направите као професионални кувари. Имаћете утисак да седите у добром ресторану јер ће чорбица имати идентичан укус. Многи људи обожавају да је једу, па уколико сте и ви међу њима, опробајте се.
Неће вам требати много труда, а моћи ћете да је направите иако сте почетник у кухињи.
Потребни састојци:
600 гр телећег меса
1 главица лука
2-3 кашике уља
2 шаргарепе
2 кромпира
бибер у зрну
2-3 листа ловора
со
2 кашике брашна
мало алеве паприке
2 жуманца
200 мл киселе павлаке
свеж першун
сок од лимуна
Прочитајте још: УКРАСНА ФОКАЋА: Задивите своје најдраже овим укусним ремек-делом! (ВИДЕО)
Начин припреме:
Исецкати ситно лук. У дубљи лонац сипати уље, загрејати га, па на њему издинстати ситно сецкани лук. Додати месо сецкано на коцкице, промешати и оставити да се мало динста. Сипати 2 л воде. Ставити бибер у зрну, ловоров лист, на коцкице сецкану шаргарепу и кромпир, смањити температуру, посолити, поклопити и кувати све док поврће и месо не омекну.
У посебном лончету измешати брашно, алеву паприку и мало воде, тако да нема грудвица, па то додати у чорбу.
Опет кувати док не проври. 2 жуманца виљушком умутити и додати киселу павлаку, па добро све промешати. Када чорба проври склоните је са рингле, па је полако кутлачом сипати у смесу од жуманаца и павлаке стално мешајући виљушком. Сипати две-три кутлаче. Добро промешати, па опет једном по једном кутлачом враћати смесу у лонац. Полако промешати и поклопити.
БОНУС ВИДЕО:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБКУ