Наше традиционално јело често се налази на столу током зимских месеци, укусно је, издашно и једноставно за припрему.
![1703421659_7fc2e6808858d70c62995e21d24ab0a10778b835.jpg](/cache/images/0/b/9/b/a/0b9bad207b21421ffe33c1c661c2c624ccc67eec.jpg)
Подварак је одличан избор за породични ручак. Лако се прави, пече се у рерни, а јело је издашно и веома укусно. Лепо ће вас заситити, а остаће вам ручак и за сутра.
Састојци:
1 главица киселог купуса
300 г сувих ребара
200 г сланине
1 црни лук
3 листа ловора
2 кашике свињске масти
Со, млевени бибер
2 кашичице млевене паприке
Припрема:
Купус исецкајте на коцке, месо и сланину на комаде величине по жељи, а црни лук на танке кришке. У тепсију ставите кашику масти и пола исецканог лука, па по целој тепсији распоредите купус. Преко њега распоредите остатак сецканог лука, ловор, поспите млевеном паприком и бибером, а затим поређајте по месо, ребра и остатак масти. Прелијте чашом воде, покријте фолијом и ставите у рерну загрејану на 200 степени. Пеците око један сат, склоните фолију и пеците још најмање пола сата. Уколико видите да је подварак превише сув, долијте још мало воде. Купус је готов кад омекша.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ