Мафини могу да се спремају на много начина
Од када су се почетком седамдесетих година прошлог века у куварима појавили први рецепти за мафине, они све више освајају симпатије сладокусаца. Своју популарност дугују не само савршеном укусу, већ и лакој припреми. Данас постоји толико рецепата за ово слатко тесто, толико да су и друштвене мреже преплављене. Мафини се праве тако што се помешају састоји и испеку, па не постоји шанса да не успеју. Уместо стандардних направите мафине без брашна, шећера и млека са лактозом, већ их замените здравијим варијанатама као што су банане, овсене и бадемово млеко.
Састојци:
- 2 велике банане
- 1/2 шоље путера од кикирикија
- 2 јајета
- 2 кашике јаворовог сирупа или меда
- 2/3 шоље бадемовог млека
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 2 шоље овсених пахуљица
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица цимета
- 1/4 кашичице соли
- 80-100 г чоколадних мрвица
Припрема:
У калуп за мафине поређајте паприне калупе и оставите са стране. У посуди помешајте банану коју сте испасирали, путер од кикирикија, јаја, јаворов сируп или мед, бадемово млеко и ванилу. Добро промешајте, па додајте изблендиране овсене пахуљице, прашак за пециво, цимет и со. Све добро сједините. У смесу додајте и неких 50-60 г чоколадних мрвица. Лагано промешајте и сипајте у калупе. Поспите преко преостале чоколадне мрвице и пеците у загрејнаој рерни на 180°Ц око 20-25 минута.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ