Најбољи рецепт за празничне медењаке који враћају у детињство
Медењаци су популарни током зимских месеци, а посебно за време новогодишњих и божићних празника. Припреме почињу раније… Уколико још увек нисте нашли рецепт по мери, ево решења.
Медењаци, састојци:
400 г брашна
120 г шећера у праху
1/2 кесице прашка за пециво
1 кесица ванилин шећера
1/2 кашичице соде бикарбоне
1 кашичица мешавине зачина за медењаке
2 јајета (умућена)
120 г омекшалог маслаца или масти
120 г меда
Глазура:
200 г шећера у праху
2 кашике топле воде
Припрема медењака:
у посуди за мешење сједините све суве састојке, па додајте јаја, маслац/маст и мед.
Умесите тесто.
Обликујте 40 куглица величине ораха.
Поређајте их на плех обложен папиром за печење, а између медењака направите размак.
Медењаке пеците у загрејаној рерни на 180 степени 12-15 минута.
Проверавајте током печења – када додирнете медењаци треба да буду меки (биће чвршћи када се охладе).
*Уместо зачина за медењаке, можете ставити цимет.
Припрема глазуре:
Шећер у праху сипајте у чинију.
Воду додајте постепено и мешајте док не добијете глатку смесу.
Глазура за медењаке не треба да буде ни ретка ни густа.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ