Сутлијаш је старински слаткиш који се некада често правио, поготово када је средина месеца и када људи остану без пара
Састојци су јефтини, припрема брза, а укус фантастичан. И данас сутлијаш уме да краси трпезу, а све чешће се прави и за доручак, поготово ако волите слатки оброк. У почетку се правио од пиринча, млека и шећера, а касније су почели да се додају састојци по жељи. Наш предлог је да направите овај слаткиш са јабукама.
Састојци:
- 300 гр риже
- 1 л млека
- 200 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 кашичица цимета
- 1 кашичица лимуновог сока
- 1 јабука
Припрема:
Пиринач оперите, па га ставите у шерпу и прелијте водом, само да прекрије. Ако је потребно током кувања долијте још мало воде. Када је пиринач на пола кувања постепено се додаје млеко. Мешајте повремено, па постепено додајте и шећер, као и ванилин шећер. Мешајте док пиринач не омекша, па склоните са шпорета. Додајте јабуку коју сте ољуштили и изрендали, а онда и прелили соком од лимуна и циметом. То све добро промшејате пре него што додате у сутлијаш. Украсите по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ