Јесен мирише на печени кестен, који је изузетно хранљива и здрава намирница.
Мирис печеног кестена који се шири кућом најчешће доводи у везу са зимским празницима, али у овом прелепом укусу може се уживати током целе године. Одличан укус прате подједнако добра својства која су се показала као веома корисна за здравље. Од осталих орашастих плодова разликује се нижим нивоом масти, и једини садржи витамин Ц.
Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА: Популарна певачица преминула у 48. години
Садрже витамине А и Ц, али и Б групе, али и важне минерале попут калијума и фосфора, и у мањим количинама калцијум, магнезијум, сумпор, хлор, гвожђе, бакар и манган. Будући да је кестен богат калијумом, а не садржи баш много натријума, препоручује се у дијети болесника са бубрежним и крвним обољењима.
Прочитајте још: СТАВ ШМЕКЕРА: Да ли препознајете глумачку легенду? 80-их је пленио својом харизмом, а девојке су ЛУДЕЛЕ ЗА ЊИМ (ФОТО)
Састојци за припрему печеног кестена:
- пола килограма кестена
- мало соли
- вода
Припрема:
Укључити рерну да се греје на 220 степени и то само горњи грејач. Решетку подићи што више. Сваки кестен зарезати рецкавим ножем по средини. Прелити хладном водом, мало посолити и ставити на ринглу, само да прокључа.
Чим прокључа, склонити са рингле, одлити и бацити воду, а кестење преручити у тепсију, да буде у једном слоју. Ставити их у рерну, и пећи око 25 минута на 220 степени.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ