Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE GRICKALICE

Savršenstvo iz rerne! Evo kako da pripremite PEČENI KESTEN u svom domu (RECEPT)

Jesen miriše na pečeni kesten, koji je izuzetno hranljiva i zdrava namirnica.

1636298605_shutterstock_1206689152.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Miris pečenog kestena koji se širi kućom najčešće dovodi u vezu sa zimskim praznicima, ali u ovom prelepom ukusu može se uživati tokom cele godine. Odličan ukus prate podjednako dobra svojstva koja su se pokazala kao veoma korisna za zdravlje. Od ostalih orašastih plodova razlikuje se nižim nivoom masti, i jedini sadrži vitamin C.

Pročitajte još: TRAGEDIJA: Popularna pevačica preminula u 48. godini

Sadrže vitamine A i C, ali i B grupe, ali i važne minerale poput kalijuma i fosfora, i u manjim količinama kalcijum, magnezijum, sumpor, hlor, gvožđe, bakar i mangan. Budući da je kesten bogat kalijumom, a ne sadrži baš mnogo natrijuma, preporučuje se u dijeti bolesnika sa bubrežnim i krvnim oboljenjima.

Pročitajte još: STAV ŠMEKERA: Da li prepoznajete glumačku legendu? 80-ih je plenio svojom harizmom, a devojke su LUDELE ZA NJIM (FOTO)

Sastojci za pripremu pečenog kestena:

  • pola kilograma kestena
  • malo soli
  • voda

Priprema:

Uključiti rernu da se greje na 220 stepeni i to samo gornji grejač. Rešetku podići što više. Svaki kesten zarezati reckavim nožem po sredini.  Preliti hladnom vodom, malo posoliti i staviti na ringlu, samo da proključa. 

Čim proključa, skloniti sa ringle, odliti i baciti vodu, a kestenje preručiti u tepsiju, da bude u jednom sloju. Staviti ih u rernu, i peći oko 25 minuta na 220 stepeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas