Ovaj sočni kolač pravi se brzo i lako, a pritom je posan.
Potrebno je
150 g posnog keksa
1l sojinog mleka
5 kašika šećera
3 pudinga od vanile
125 g margarina
200 ml biljne slatke pavlake
50 g šećera u prahu
700-800 g jagoda
malo sojinog mleka za umakanje keksa
biljni šlag za dekoraciju
Priprema:
Razmutite puding sa šećerom i malo sojinog mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, zakuvajte razmućeni puding. Ulupajte omekšali margarin sa šećerom u prahu. Margarinu dodajte ohlađen puding. Ulupajte biljnu slatku pavlaku pa i nju dodajte kremu i sve umutite.
Na dno posude 30 x 20 cm poslažite red posnog keksa namočenog u sojino mleko. Preko stavite malo više od pola krema, pa naseckajte jagode, opet malo više od pola mere. Preko opet stavite ostatak fila, polako kašikom pomalo vadite i rasporedite preko jagoda, pa polako kašikom razvucite.
Trpeza
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU