Ова укусна слана грицкалица измамиће осмехе на лицу ваших пријатеља кад открију да је у сваком штапићу само - биљни зачин.
Нема особе која не воли када се поподне опусти на каучу уз добар филм или утакмицу, са укусним грицкалицама у рукама.
Индустријске грицкалице са собом доносе много масти и велику количну калорија. Домаће грицкалице, са друге стране, много су здравије и у зависности од комбинације зачина, могу се конзумирати и у време поста и строгих дијета.
Прочитајте још: Један АВОКАДО може да направи цео ручак
Можда ће вам у почетку деловати необично, али у питању су заправо сјајне комбинације укуса.
Потребно:
- 600 грама брашна
- 35 грама квасца
- 200 милилитара уља
- 300 милилитара киселе воде (или 300 милилитара вруће воде)
- пола кесице прашка за пециво
- со
- биљни зачин (зачин "Ц")
- оригано
- алева паприка
Фото: Новости магазин
Припрема:
Размутити квасац у киселој води и оставити да одстоји 10 минута, да квасац надође. Сипати прашак за пециво, уље и мешати кашиком уз лагано додавање брашна.
Прочитајте још: Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (Фото/Видео)
Када се умути тесто, развући оклагијом и формирати коре дебљине око 1 центиметар. Не треба да надође тесто.
Посути биљни зачин, оригано и алеву паприку, по кашичицу Мало утапкати, утрљати зачине у тесто. Резати штапиће, савијати и пећи.
Пећи у рерни на 180 степени док штапићи не порумене.