Oglas
· · Komentari: 0
EGZOTIKA

Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak

Postoji bezbroj recepata za takose, a svima je zajedničko što mogu da se filuju onim što se nađe u frižider

AvokadoTakosi.jpg
Foto: A. M.
Oglas

I najiskusnije domaćice nekada nemaju ideju šta bi mogle da spreme za jelo. Meksička hrana je izuzetno ukusna, a najveća prednost je što može da se improvizuje i ubaci ono što se nađe u frižideru.

Pročitajte još: Moguće je! Napravite ĆEVAPE O HELJDE, bićete siti, a smršaćete (Foto/Video)

Za takose nije potrebno imati šporet, jer ovo jelo može da se jede hladno. U radnji mogu da se kupe gotovi takosi od kukuruznog brašno, ali i da ih vešte domaćice naprave. Takosi imaju duži rok trajanja pa su odlično rešenje za situaciju kada u kući nema hleba.

Avokado se očisti
Foto: A. M.

Vegetarijanski takosi za dve osobe:

  • 1 avokado
  • 1 paradajz
  • 6-8 takosa
  • šolja kukuruza
  • šolja crvenog pasulja
  • struk mladog luka
  • zelena salata

Priprema:

Avokado se očisti i izgnječi u zdeli, pa se začini maslinovim uljem, posoli i pobiberi. Da bi avokado bio ukusniji može da se doda limun. Paradajz se očisti i isecka na kockice.

Takosi se filuju sledećim redom: kašikicom se namaže avokado, pa se dodaju kukuruz, pasulj, paradajz i na kraju zelena salata.

Sve mora da bude spremno Foto: A. M.

Pročitajte još: Jedan komorač, a dve salate: Jednostavna, a zdrava hrana uz koju gubite kilograme

Takosi mogu da se napune prženim pilećim mesom, pa čak i biftekom. Zasnovni namaz avokado može da se samelje sa nanom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas