Postoji bezbroj recepata za takose, a svima je zajedničko što mogu da se filuju onim što se nađe u frižider
I najiskusnije domaćice nekada nemaju ideju šta bi mogle da spreme za jelo. Meksička hrana je izuzetno ukusna, a najveća prednost je što može da se improvizuje i ubaci ono što se nađe u frižideru.
Pročitajte još: Moguće je! Napravite ĆEVAPE O HELJDE, bićete siti, a smršaćete (Foto/Video)
Za takose nije potrebno imati šporet, jer ovo jelo može da se jede hladno. U radnji mogu da se kupe gotovi takosi od kukuruznog brašno, ali i da ih vešte domaćice naprave. Takosi imaju duži rok trajanja pa su odlično rešenje za situaciju kada u kući nema hleba.
Vegetarijanski takosi za dve osobe:
- 1 avokado
- 1 paradajz
- 6-8 takosa
- šolja kukuruza
- šolja crvenog pasulja
- struk mladog luka
- zelena salata
Priprema:
Avokado se očisti i izgnječi u zdeli, pa se začini maslinovim uljem, posoli i pobiberi. Da bi avokado bio ukusniji može da se doda limun. Paradajz se očisti i isecka na kockice.
Takosi se filuju sledećim redom: kašikicom se namaže avokado, pa se dodaju kukuruz, pasulj, paradajz i na kraju zelena salata.
Sve mora da bude spremno Foto: A. M.
Pročitajte još: Jedan komorač, a dve salate: Jednostavna, a zdrava hrana uz koju gubite kilograme
Takosi mogu da se napune prženim pilećim mesom, pa čak i biftekom. Zasnovni namaz avokado može da se samelje sa nanom.