Ova ukusna slana grickalica izmamiće osmehe na licu vaših prijatelja kad otkriju da je u svakom štapiću samo - biljni začin.
Nema osobe koja ne voli kada se popodne opusti na kauču uz dobar film ili utakmicu, sa ukusnim grickalicama u rukama.
Industrijske grickalice sa sobom donose mnogo masti i veliku količnu kalorija. Domaće grickalice, sa druge strane, mnogo su zdravije i u zavisnosti od kombinacije začina, mogu se konzumirati i u vreme posta i strogih dijeta.
Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak
Možda će vam u početku delovati neobično, ali u pitanju su zapravo sjajne kombinacije ukusa.
Potrebno:
- 600 grama brašna
- 35 grama kvasca
- 200 mililitara ulja
- 300 mililitara kisele vode (ili 300 mililitara vruće vode)
- pola kesice praška za pecivo
- so
- biljni začin (začin "C")
- origano
- aleva paprika
Foto: Novosti magazin
Priprema:
Razmutiti kvasac u kiseloj vodi i ostaviti da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe. Sipati prašak za pecivo, ulje i mešati kašikom uz lagano dodavanje brašna.
Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)
Kada se umuti testo, razvući oklagijom i formirati kore debljine oko 1 centimetar. Ne treba da nadođe testo.
Posuti biljni začin, origano i alevu papriku, po kašičicu Malo utapkati, utrljati začine u testo. Rezati štapiće, savijati i peći.
Peći u rerni na 180 stepeni dok štapići ne porumene.