· · Komentari: 0
UKUSI

Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)

Indijska hrana je popularna širom sveta, a lekari kažu da je odlična za stomak. Ne pravi se teško, pa nabavite začine i počnite!

KariZacini.jpg
Foto: A. M.

Kari, kurkuma, kumin, korijandar, đumbir, biber i ostali začini se vekovima se u Indiji koriste za  pripremu jela i dobro je poznato njihovo blagotvorno dejstvo na probavu.

Pročitajte još: Volite pečurke i belo meso, a nemate mnogo vremena: Preukusan obrok za 400 dinara i 20 minuta (Foto)

Pileći kari je jedno od najpozantijih indijskih jela koji se mogu probati naročito u Velikoj Britaniji. Izuzetno se jednostavno priprema, a namirnice za ovo jelo ne prelaze cenu od 300 dinara.

Sastojci:

Meso, jogurt i začini
Foto: A. M.
  • file belog mesa po osobi
  • crni luk
  • čen belog luka
  • crvena paprika
  • paradajz ili pelat
  • šolja pirinča po sobi
  • šolja jogurta
  • kašikica začina: kari, kurkuma, beli biber, kumin, aleva paprika i cimeta

Proprema:

Začini se dobro pomešaju u jednoj posudi, pa se zaliju jogurtom i sve dobro pomeša. Belo meso se isecka na kockice i ubaci u začine sa jogurtom, promeša, poklopi i ostavi u frižideru najmanje dva sata.

Meso u začinima treba da odstoji najmanje dva sata.

Zagreje se tiganj sa uljem i viljuškom ubaci piletina, dok se sos od jogurta i začina čuva sa strane. Kada se belo meso isprži skloni se na tanjir. U tiganj se ubaci iseckan crni luk sa iseckanom paprikom. Dok se prži doda se beli luk. Kada se proprži luk ubaci se ostatak jogurta sa začinima. Kari mora da "pusti ključ", a onda se doda paradajz ili kašika pelata. Kada sve provri vrati se piletina u tiganj i posle pet minuta krčkanja je sve gotovo.

Prilog je pirinač Foto: A. M.

Pirinač se za to vreme posebno skuva, ali ne sme da se prekuva.

Pročitajte još: Iznenadite ukućane za nedeljni ručak: Morski plodovi na SRPSKI način (Foto)

Kari piletina može da se pomeša sa pirinčem, ali je bolje prvo sipati pirinač pa kari, jer se na taj način ublažava začinjen ukus jela na koje mnogi nisu navikli.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.