Ово јело ћете обожавати
Потребни састојци:
- 500 г свежих гирица (сардина или сл.),
- 1 шољица уља,
- мало брашна (пшеничног, или пиринчаног, кукурузног ако избегавате глутен),
- со, бибер и љута паприка.
Количину рибе прилагодите својим потребама. Наведена количина је оно што може да стане у једну мању тепсију. Друга битна ствар је (подразумева се) да ово јело спремате пре него што планирате да рибате рерну, јер после овога обавезно следи њено чишћење, што због прскања масноће, што због мириса.
Припрема:
Рерну укључите да се греје на 250°Ц.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији
Рибу посолите, побиберите и зачините љутом паприком по укусу. Све их уваљајте у брашно. У тепсију ставите папир за печење и сипајте уље. Послажите побрашњену рибу и све ставите у загрејану рерну.
Пеците на истој температури око 15 минута или док риба не порумени и постане крцкава, све по вашем укусу. Рерна треба да је добро загрејана на највишу температуру јер ће се тако сардине брзо испећи и неће се пресушити.
Испечену рибу извадите на чист папир да се оцеди од вишка масноће и послужите уз салату по избору.
БОНУС ВИДЕО:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК