Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ТОРТУ АФРИКА ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, СЛАТКО УЖИВАЊЕ СЕ ТОПИ У УСТИМА: Још боље је што се прави БЕЗ БРАШНА

Ова посластица вам штеди време припреме и прања судова јер се кора и фил праве од исте смесе

1701344502_lfk.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Изузетан спој мекоће кора и богатог кремастог фила торте Африка пружа хармонију укуса који маме непце и буде сва чула. Ова торта није само оброк, већ доживљај - путовање кроз слатке нијансе које се стапају у јединствену симфонију задовољства.

Са 18 јаја као основом, ова посластица се уздиже изнад једноставних колача, а пошто се коре и фил праве од исте смесе, могу да је припремају и почетници у кухињи.

Комбинација прах-шећера, путера (који може бити замењен маргарином), и чоколаде за кување ствара темељ за кремасти фил. Додатак млевеног кекса даје посебну текстуру и додатну димензију укуса, стварајући савршену равнотежу између хрскавости и мекоће.

Док се коре стапају са филом, а шлаг обавија сваки центиметар, Торта Африка постаје више од рецепта - постаје прича која се приповеда путем мириса и арома. Украсите је по жељи како бисте унели додатну ноту личног печата, стварајући визуелно ремек-дело које се уклапа са њеним неодољивим укусом.

Време припреме:

80 минута

Састојци

18 јаја

500 г прах-шећера

500 г путера (може и маргарин)

600 г чоколаде за кување

300 г млевеног кекса

500 мл слатке павлаке

Припрема:

1. Чоколаду истопите на пари и прохладите.

2. Умутите 18 жуманаца са шећерапм, а потом додајте умућен путер и чоколаду.

3. Посебно умутите 18 беланаца (без шећера) и пажљиво убаците у смесу са чоколадом.

4. Додајте млевени кекс и добро промешајте.

4. За три коре одвојите мало мање од половине смесе, а остатак чувајте за фил.

5. Пеците одвојено коре у тепсији димензија 35x25 цм. За једну кору иде отприлике 13 кашика смесе за коре. Пеците 10 минута на 190 степени.

6. Умутите павлаку у шлаг.

7. Кад су готове коре, филујте овим редом: кора-фил-шлаг док не утрошите све.

8. На крају украсите по жељи, ова с наше слике има чоколадни ганаш.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas