Ова посластица вам штеди време припреме и прања судова јер се кора и фил праве од исте смесе
Изузетан спој мекоће кора и богатог кремастог фила торте Африка пружа хармонију укуса који маме непце и буде сва чула. Ова торта није само оброк, већ доживљај - путовање кроз слатке нијансе које се стапају у јединствену симфонију задовољства.
Са 18 јаја као основом, ова посластица се уздиже изнад једноставних колача, а пошто се коре и фил праве од исте смесе, могу да је припремају и почетници у кухињи.
Комбинација прах-шећера, путера (који може бити замењен маргарином), и чоколаде за кување ствара темељ за кремасти фил. Додатак млевеног кекса даје посебну текстуру и додатну димензију укуса, стварајући савршену равнотежу између хрскавости и мекоће.
Док се коре стапају са филом, а шлаг обавија сваки центиметар, Торта Африка постаје више од рецепта - постаје прича која се приповеда путем мириса и арома. Украсите је по жељи како бисте унели додатну ноту личног печата, стварајући визуелно ремек-дело које се уклапа са њеним неодољивим укусом.
Време припреме:
80 минута
Састојци
18 јаја
500 г прах-шећера
500 г путера (може и маргарин)
600 г чоколаде за кување
300 г млевеног кекса
500 мл слатке павлаке
Припрема:
1. Чоколаду истопите на пари и прохладите.
2. Умутите 18 жуманаца са шећерапм, а потом додајте умућен путер и чоколаду.
3. Посебно умутите 18 беланаца (без шећера) и пажљиво убаците у смесу са чоколадом.
4. Додајте млевени кекс и добро промешајте.
4. За три коре одвојите мало мање од половине смесе, а остатак чувајте за фил.
5. Пеците одвојено коре у тепсији димензија 35x25 цм. За једну кору иде отприлике 13 кашика смесе за коре. Пеците 10 минута на 190 степени.
6. Умутите павлаку у шлаг.
7. Кад су готове коре, филујте овим редом: кора-фил-шлаг док не утрошите све.
8. На крају украсите по жељи, ова с наше слике има чоколадни ганаш.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ