Bundeva je namirnica koju sa razlogom zovu kraljica jeseni
Jesen je idealno doba godine za isprobavanje novih recepata i različitih ukusa. Bundeva ili tikva može da se sprema u slanoj i slatkoj varijanti, a omiljena je i mnogim svetskim kuvarima. Osim zbog bogatog ukusa, ovo povrće je obožavano i zbog nutritrivnih vrednosti, jer je bogato antioksidansima, betakarotenom koji se u telu pretvara u vitamin A, zatim vitaminom C, vlaknima.. U nastavku pogledajte recept za aromatičan smuti sa bundevom, bananom i kokosom.
Sastojci:
- 1 šolja pečene bundeve
- 3 banane
- 3 šolje kokosovog mleka
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike meda
- pola kašičice cimeta
- šlag za dekoraciju
Pročitajte još: Ishrana Emine Jahović: Ne jede ŽITARICE i šećer, a jednom MESEČNO sme da uživa u OBROKU svom specijalitetu (FOTO/ RECEPT)
Priprema:
Bundevu najpre ispecite u rerni. U blender potom sipajte šolju pečene bundeve, mleko, med, kokosovo ulje, cimer i dodajte bananu. Mutite dok se sastojci lepo ne sjedine. Sipajte u čaše a odozgo stavite šlag.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU