Уколико желите да допуните посну трпезу ови штапићи ће вас одушевити
Посна трпеза је нешто захтевнија од мрсне, па се домаћице довијају на разне начине трудећи се да пред госте изнесу што више укусних ђаконија.
Уколико и ви желите уживате у савршеним, хрскавим штапићима који су прилагођени посту одмах запишите рецепт, јер кад их једном пробате увек ће бити на списку ваших омиљених пикантерија.
За њихову припрему вам неће требати ни много времена, а ни много новца, а резултат је сјајан.
Потребно је:
550 г брашна
200 мл пива
250 мл уља
1 кесица прашка за пециво
1 кашичица соли
100 г сусама
оригано, паприка у праху по жељи
Припрема:
У посуди просејати брашно, па додати прашак за пециво, со и сусам. Измешати суве састојке. Потом додати мокре, пиво и уље, па све лепо сјединити. Након тога уместити тесто да буде средње тврдо, па га растањити на радној површини.
Трудите се да не буде превише танко, али ни превише дебело. Исеците на штапиће и поспите зачином по жељи. Можете и да миксујете, на неке паприку, на друге оригано, на треће бели лук у гранулама.
Кад све поспете ставите их на пек папир којим сте обложили пех и пеците у рерни на око 200 степени 15 до 20 минута. Готови су кад добију лепу златну боју.
Бонус видео:
Рецепт за пилећа крилца са пивом
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ