Медењаци који буде укус детињства
Потребно је:
- 450 г печених бадема
- 350 г шећера
- 350 г кандираног воћа
- 250 г ораха
- 100 г меда
- 50 г лешника
- 1 кашика брашна
- мускатни орашчић
- 2-3 каранфилића
- цимет у праху
- шећер у праху
У тефлон тигању растопите шећер и мед на јакој температури, пазећи да не загори. Затим искључите ринглу и додајте сецкане бадеме, орахе, лешнике, кандирано воће, прстохват цимета, измрвљен карнфилић, мало мускатног орашчића и кашику брашна.
Прочитајте још: Ана Ивановић поделила рецепт за оброк пун витамина: Ево шта се налази на њеном столу
Мешајте док не добијете хомогену смесу, па сипајте у овлажени ватростални калуп, поравнајте тако да колач буде дебљине око 2 цм. Ножем исеците на коцке или ромбове. Чинију са колачем ставите у плех, прекријте алуминијумском фолијом и пеците око 30 минута на 120 степени. Потом извадите из рерне, поспите шећером у праху и оставите да се охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ