За овај рецепт је потребно само 100 грама брашна и два јајета, а одлична су идеја за доручак.
Ови крекери могу да се једу одмах, али и да остану за вечеру или се доручкују наредног дана!
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Потребно је:
- 100 г глатког брашна
- свежи влашац
- 10 г сушеног мајорана
- 50 г омекшалог путера
- 2 жуманцета
- 2 кашичице наренданог пармезана
- 2 чена белог лука
Бели лук и влашац ситно исецкајте. Пустите да путер омекша на собној температури, па га сједините са влашцем. У дубљој посуди просејте брашно, па му додајте мајоран, пармезан и путер са влашцем. Добро гњечите рукама, све док не добијете зрнасту смесу, па додајте једно жуманце и толико воде да можете да умесите глатко тесто.
Када га обликујете, замотајте га у пластичну фолију и пустите да одстоји пола сата на хладном месту. На побрашњављеној радној површини развијте тесто и поспите га сецканим белим луком, па га преклопите напола и поново развијте и вадите (сеците) облике по жељи.
Прочитајте још: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице! (РЕЦЕПТ)
Тако извађене кексиће стављајте на науљен плех, па сваки премажите преосталим, умућеним, жуманцетом. Пеците у рерни, претходно загрејаној на 200 степени, око 20 минута, односно док крекери не добију златну боју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ