Kremasta poslastica idealna i za vegane
Za sve ljubitelje čokolade pripremili smo dva recepta za pravljenje domaći krem. Sve što vam je potrebno su nekoliko namirnica, blender i 5 minuta vremena. Odlična je alternativa ako ste alergični na orašaste plodove. Možete koristiti domaće mleko jer je kremastije, ali sasvim je u redu i kupovno. Ovaj domaći krem, može se poslužiti kao hladna i kao topla poslastica.
Sastojci za krem od leblebija:
1 konzerva ( 1/2 šolje) leblebija, oceđena
1/2 šolje biljnog mleka
1 šolja posni čokoladni komadići
5 urmi
1 kašika javorovog sirupa
1 kašičica kokosovog ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
1/4 kašičice morske soli
Priprema:
Blendirajte sve dok krem ne postane kremast. Probajte da li je dovoljno slatko. Dodajte još mleka ako je krem previše gust. Smesu sipajte u teglu i ostavite u frižideru da se stegne.
Sastojci za veganski krem:
2 šolje lešnika (pečenih i neslanih)
1/2 šolje sirovog kakao praha (ili kakao)
1/3 šolje javorovog sirupa
5 urmi
3/4 šolje vode
1/4 kašičice morske soli
1 kašičica kokosovog ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Dodajte lešnike u blender. Blendirajte dok smesa ne postane glatka poput putera od kikirikija. Zatim dodajte preostale sastojke i blendirajte dok krem ne postane kremast. Možete po potrebi još da je zasladite ili da dodate vodu. Čuvajte u tegli u frižideru dve do tri nedelje.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU