Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ ПЕРЕЦЕ: Укусније него из пекаре

Переце можете јести док су топле, али и хладне

1733228207_perece-252174-725x408.jpeg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

500 мл воде

40 г свежег квасца

1 кашика соли

1 кашика шећера

100 мл уља

1 кг брашна

Слани прелив:

200 мл воде

7 кашика брашна

1 пуна кашика соли

Припрема:

У топлу воду ставите измрвљен квасац и шећер, па добро промешајте. Додајте пола брашна, пола уља и со, и све добро сједините док не добијете глатку масу без грудвица. Затим додајте остатак брашна и умесите тесто. Понекад је довољно 950 г брашна, али циљ је да тесто буде глатко и средње тврдо, ни превише мекано ни превише тврдо, како би се переце лепо печиле.

Радну површину премажите са мало уља, а затим откидајте комаде теста (око 120 г сваки) и обликујте их у куглице. Ставите их на поуљени део, премажите са уљем и покријте пластичном кесом, па оставите да одстоје 20 минута.

Након што су куглице одстајале, сваку ваљајте у дугуљасту тракицу дужине око 80 цм. Спојите крајеве траке као да везујете чвор, па их пребаците у средину и окрените тако да спојеви буду са доње стране.

Када ставите да се пеку у другу тепсију радити остатак теста да вам не би прекисле ако их урадите у исто време све. Умутити воду, брашно и со, да маса буде нешто ређа од јогурта. Када су переце скоро печене овом масом ишарати переце па оставити да се допеку.

Овај рецепт је једноставан, али доноси савршене переце које ћете обожавати!

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas