Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA DOMAĆE PERECE: Ukusnije nego iz pekare

Perece možete jesti dok su tople, ali i hladne

1733228207_perece-252174-725x408.jpeg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sastojci:

500 ml vode

40 g svežeg kvasca

1 kašika soli

1 kašika šećera

100 ml ulja

1 kg brašna

Slani preliv:

200 ml vode

7 kašika brašna

1 puna kašika soli

Priprema:

U toplu vodu stavite izmrvljen kvasac i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte pola brašna, pola ulja i so, i sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku masu bez grudvica. Zatim dodajte ostatak brašna i umesite testo. Ponekad je dovoljno 950 g brašna, ali cilj je da testo bude glatko i srednje tvrdo, ni previše mekano ni previše tvrdo, kako bi se perece lepo pečile.

Radnu površinu premažite sa malo ulja, a zatim otkidajte komade testa (oko 120 g svaki) i oblikujte ih u kuglice. Stavite ih na pouljeni deo, premažite sa uljem i pokrijte plastičnom kesom, pa ostavite da odstoje 20 minuta.

Nakon što su kuglice odstajale, svaku valjajte u duguljastu trakicu dužine oko 80 cm. Spojite krajeve trake kao da vezujete čvor, pa ih prebacite u sredinu i okrenite tako da spojevi budu sa donje strane.

Kada stavite da se peku u drugu tepsiju raditi ostatak testa da vam ne bi prekisle ako ih uradite u isto vreme sve. Umutiti vodu, brašno i so, da masa bude nešto ređa od jogurta. Kada su perece skoro pečene ovom masom išarati perece pa ostaviti da se dopeku.

Ovaj recept je jednostavan, ali donosi savršene perece koje ćete obožavati!

(Informer)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas