За све љубитеље кокоса ово је незаобилазна торта. Топи се у устима и повећава ниво хормона среће у организму.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Данашњи рецепт је за Рафаело чиз тортицу која се топи у устима. Припремите се и направите ову укусну посластицу за крај викенда.
Прочитајте још: Савршена посластица са којом нећете погрешити: Палачинке са спелтиним брашном (ФОТО)
Наша куварица Диди је торту правила у калупу 14 цм.
За корицу вам је потребно:
- 120 гр млевеног кекса
- 80 гр млевеног бадема
- 100 гр отопљеног путера и
- 3, 4 кашике млека
Прочитајте још: Одличан рецепт препун здравих намирница: Бака Јела припрема букет шаренила на једном тањиру (ФОТО/ВИДЕО)
Припрема:
Све састоје помешајте и ставите у калуп, тако да покријете дно и ивице калупа. Лепо притисните и дно и са стране, изравнајте, па ставите у рерну, загрејану на 180°, на 10 минута.
Након 10 минута извадите калуп из рерне и оставите да се охлади. За то време умутите фил.
У чинију ставите 250 гр маскарпоне сира, 100 мл слатке павлаке, 200 гр млечног крема са комадићима кокоса и једну кашику прах шећера. Све заједно умутите миксером.
Прочитајте још: Чаробан куглоф са пистаћима: Рај за очи и блаженство за уста!
Ставите фил на печену корицу, пропржите мало кокоса и поспите преко фила. Оставите у фрижидер на 3, 4 сата, а најбоље преко ноћи. Ако волите слађе, можете и у корицу ставити кашику прах шећера.
Тортица је преукусна, као да једете рафело. Фил је тако кремаст, а у комбинацији са хрскавом корицом је неодољив. Спрема се веома брзо, а после вам остаје само да се препустите уживању у овом деликатесу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ