Укус који ће вас распаметити
Комбинација коју ћете све чешће примењивати у вашој кухињи.
Прочитајте још: ДОРУЧАК ЗА ПАМЋЕЊЕ: Шушкави троуглићи са киселим купусом и празилуком (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно је:
1-1,5 кг свињског кареа у комаду
200 г сувих
шљива
50 г омекшалог путера
хималајска со
бибер
2 главице црвеног лука
главица белог лука
маслиново уље
50-100 мл црвеног вина
Припрема
Месо очистите од евентуалних жилица и исеците у облику великог правоугаоника, излупајте га тучком, посолите, побиберите, премажите путером, затим ставите грубо млевене суве шљиве, уролајте и вежите канапом. Тепсију премажите маслиновим уљем, ставите роловано месо, поређајте около сецкани црвени и бели лук, сипајте мало црвеног вина и пеците у загрејаној рерни на 220 степени, око 45 минута. С времена на време окрените месо и водите рачуна да течност потпуно не испари (по потреби додајте још мало вина). Кад месо извадите из рерне, прекријте га алуминијумском фолијом и оставите десетак минута, а онда скините канап и исеците ролат на танке шните и сервирајте уз прилог по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ