Савршена идеја за ручак
Из Бакине кухиње долази нам феноменални рецепт за пуњене шампињоне, који ће ваши најмилији обожавати.
Прочитајте још: Лагани десерт за почетак радне недеље: Сочни ЧИЗКЕЈК у чаши са малинама за 15 минута (ФОТО/РЕЦЕПТ)
Потребно је:
1 паковање шампињона бирати крупније
За пуњење:
100 гр фета сира
1 кашика киселе павлаке
2 кашике сецкане суве сланине (ја сам ставила кулена)
сецкан першунов лист
бибер по жељи
3 чена белог лука сецканог
1 кашика ренданог качкаваља
За прелив:
200 гр киселе павлаке
200 мл јогурта
1 јаје
3 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
Шампињоне опрати и очистити од петељки , које можете посебо искорситити у чорбицу или испржити. Фету изгњечити додати павлаку, сецкану на коцкице сланину или кулен (може и шунка). Додати першунов лист, бибер по жељи, сецкан бели лук и рендан качкаваљ. Све добро изједначити. Посолити и мало поуљити шампињоне па пунити надевом. Ређати у подмазан плех. Измешати . Одозго мало ставити ренданог качкаваља.
У чинију додати киселу павлаку, јогурт качкаваљ и јаје и све изједначити. Сипати у тепсију између шампињона и пећи на 200 степени Ц око 40 мин.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ