Кисели купус није само обична салата
Ако хоћете да направите нешто посно и здраво у ове дане поста – направите питу. Они који су пробали знају колико је укусна, а оно који нису – време је да пробају. Неће се покајати.
Шта је чини здравом
Кисели купус није само обична салата. То је једна од најздравијих намирница које конзумирамо зими. И треба га јести сваки дан првенствено због тога што је реч о природном пробиотику који храни добре бактерије у цревима, пише Лепота и Здравље. То је кључно за јак имунитет и свима нам је то приоритет у данима када харају разни вируси. Осим тога, ако сте на терапији антибиотицима, једите кисели купус јер ће он убрзати обнављање нарушене микрофлоре црева.
Рецепт за посну питу од киселог купуса
Састојци:
1 главица киселог купуса
1 главица црног лука, ситно исецкана
2 шаргарепе
2 кромпира
1 шоља пиринча
со и бибер по укусу
1 паковање готових кора за питу
уље
Припрема: Уклоните вањске листове киселог купуса и насецкајте га ситно. А затим га исперите под млазом хладне воде. На средње јакој ватри, пропржите црни лук на мало уља док не постане стакласт. Додајте рендану шаргарепу и кисели купус. Динстајте све заједно док поврће не омекша. Додајте ољуштен и ситно исецкан кромпир и добро опран пиринач. Посолите и побиберите по укусу. Затим долијте мало воде и динстајте још неколико минута док се сви састојци добро не сједине и пиринач не набубри. Склоните шерпу са шпорета и оставите да се охлади. Премажите једну кору уљем и преко ставите другу. Филујте коре и уролајте их као и сваку другу питу. Или слажите једну преко друге. Како вам се више свиђа. Укус ће остати исти. Ређајте јуфке у подмазану тепсију, премажите их уљем и пеците у рерни загрејаној на 200 степени Целзијуса око 30-40 минута, док не порумени.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ