Зове се бурек, али не прави се од кора. Не пече се у рерни, али може. Изгледа као италијанска затворена пица, али нема такав укус. Руски че бурек подсећа на много јела, али је посебан по изгледу и укусу.
Че бурек се прави изузетно једноставно, на сличан начин као и чувени руски пељмени. Могу да се направе унапред, неколико комада, да се замрзну па ваде према потреби, пеку и једу.
Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)
Састојци:
- 100 грама млевеног меса за 2 че бурека
- главица црног лука
- со, бибер
- јаје
- 100 грама брашна
- 100 милилитара млека
- уље
- зачини по укусу
- пекмез од боровница, малина
Припрема:
Прво се умеси тесто од једног јајета, 100 милилитара млека и 100 грама брашна. То је количина довољна за једну особу. Тесто се умеси, формира у лопту, покрије и пусти да се "одмори".
Очисти се и исецка црни лук, пропржи да добије стакласту боју, па се дода млевено месо. Месо се зачини и динста док не промени боју. Поклопи се и склони са рингле да се мало охлади.
Тесто се развије оклагијом. Требало би да буде што тање, бар пола сантиметра дебљине, јер треба да се преклопи. Када се развије тесто узме се тањирић од кафе, стави на тесто и ножем направи круг. Направи се што је могуће више кругова.
Може да се једе без ичега, са киселим пекмезом или сосом од парадајза.
Кругови се пуне месом. Не треба претерати, јер треба да се преклопе и не смеју да испадају из че бурека. Када се преклопи че бурек, прво се прстима притисне ивица, па виљушком да би се добила лепа шара.
Прочитаје још: Руси нису познати по слаткишима, али овај КОЛАЧ морате пробати
Према оригиналном рецепту че бурек се не премазује јајетом, већ се одмах пече у загрејаном тигању. Руси че бурек једу са пекмезом, обавезно киселим од боровница, рибизла, малина, али може да се полије и парадајт сосом и да се једе слан.