Уколико вам је потребан неки нови рецепт имамо укусно решење
Потребно је:
- 3 кг телеће или јунеће коленице пресечене попреко
За маринаду:
- 1 л црног вина
- 1 кг коренастог поврћа (лук, шаргарепа, целер)
- 2 чена белог лука
- со, бибер
- рузмарин
- тимијан
Још:
- 1 л повртног бујона
- 200 г басмати пиринча
- 50 г сушеног парадајза
- 30 г пињола
- босиљак, свеж
- уље за пржење
Припремите маринаду тако што ћете помешати црно вино, коренасто поврће исечено на коцкице, преполовљене ченове белог лука и зачине (со, бибер, рузмарин, тимијан). Месо, исечено за особуко (косо), ставите у маринаду и оставите да тако преноћи. Сутрадан га мало посушите и пропржите на уљу с обе стране. Затим извадите месо, па у исто уље ставите исецкано поврће из маринаде и динстајте. Када поврће омекша, у тигањ вратите месо и све залијте црним вином, такође из маринаде. Све налијте повртним бујоном и кувајте на лаганој ватри. Након три сата, када месо сасвим омекша, извадите га из тигања, а остатак соса још кувајте, док не добијете жељену густину (желите ли да буде кремастији, при крају кувања додајте неколико коцкица маслаца). Пиринач скувајте према упутству с паковања, а пињоле накратко пропржите на сувом тигању. На крају помешајте исецкани сушени парадајз, пињоле, куван пиринач и босиљак. Поред ставите месо и прелијте га сосом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ